De Fondsendatabase Armoede: deze regelingen vind je in onze database

Ben jij werkzaam in het sociaal-maatschappelijk domein? En komt het wel eens voor dat je een aanvraag moet doen voor een cliënt in armoede, bijvoorbeeld omdat hij of zij een nieuwe fiets nodig heeft, behoefte heeft aan aangepaste woninginrichting, of zijn of haar studiekosten niet kan betalen, maar je lang opzoek bent naar de juiste organisatie of stichting die deze specifieke aanvraag kan en wil financieren? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk zonde. Want zo verlies je een hoop tijd; tijd die beter besteed kan worden aan de cliënt zelf.

Dit is precies waarom de Fondsendatabase Armoede bestaat – zodat jij altijd op de hoogte bent van de meest actuele regelingen, fondsen en subsidies en ze snel kan vinden wanneer jij ze nodig hebt. Nieuwsgierig geworden? In de demovideo van de database krijg je een kijkje in onze handige database met ruim 600 regelingen.

Bekijk de demovideo >>

De Fondsendatabase Armoede: regelingen voor individuele hulp bij armoede in alle soorten en maten

Er bestaan veel verschillende stichtingen, fondsen en andere organisaties die zich inzetten voor de minima. Zo zijn de meeste regelingen jaar rond aan te vragen, terwijl enkele een strikte deadline hanteren. Daarnaast zijn bepaalde fondsen enkel lokaal actief, maar staan er ook nationale en zelfs internationale regelingen in de database. In onze database kan je filteren op regio en categorie, middels een handige zoekwoordenlijst. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet welke regelingen je zoal kunt terugvinden in onze database.

De Fondsendatabase Armoede bestaat uit regelingen voor…

In onze database zijn regelingen voor een verscheidenheid aan doelgroepen opgenomen. Ben jij, als intermediair/tussenpersoon, hulpverlener, maatschappelijk werker, of bewindvoerder, op zoek naar fondsen voor individuele hulp bij armoede? Dan is de kans groot dat je bij ons subsidies en fondsen kan vinden voor jouw cliënt. Er zijn fondsen die speciaal gericht zijn op volwassenen en hen, zowel financieel als in natura, kunnen ondersteunen met of door middel van of op het gebied van bijvoorbeeld:

Enzovoorts.

Daarnaast zijn er fondsen die zich speciaal inzetten voor kinderen door bijvoorbeeld onder andere kinderfeestjes te financieren, kinderwensen in te willigen, educatief en uitdagend speelgoed uit te geven, deelname aan sportactiviteiten mogelijk te maken en schoolspullen te financieren.

In onze zoekwoordenlijst kun je in één oogopslag zien of hetgeen waarvoor jij een bijdrage zoekt er tussen staat.

Voorbeelden van zorg-gerelateerde regelingen uit de Fondsendatabase Armoede

In de database zijn fondsen te vinden in veel verschillende thema’s. Zo zijn er fondsen die zich specifiek focussen op onderwijs, het gezinsleven of humanitaire projecten. Ook op het gebied van zorg is er een breed scala aan fondsen te vinden in onze database. Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp voor chronisch zieken, lichamelijk of geestelijk beperkten, jeugdzorg of welzijn. Wij lichten er drie voor je uit.

oranje vinkje

Stichting ‘Krijg een Kans’ Meppel

Het fonds ‘Krijg een Kans’ stimuleert vrouwen individueel of in groepsverband in hun ontwikkeling en zelfontplooiing. Met als resultaat dat ze weer het gevoel hebben dat ze meedoen, dat ze erbij horen.

Budget: maximaal € 500,-
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

SFIHG – Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten

SFIHG richt zich specifiek op financiële steun voor de aanschaf van aangepast vervoer of andere noodzakelijke hulpmiddelen, waarvoor bij de overheid tevergeefs is aangeklopt. Ze werken hierin samen om aanvragen sneller te kunnen afhandelen, wachttijden te bekorten, kosten te besparen en dubbele aanvragen te voorkomen.

Budget: Geen vaststaand bedrag
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Hoeve-Zadoks Fonds

Het doel van het Hoeve Zadoks Fonds is het verlenen van financiële steun aan individuele mensen die daar behoefte aan hebben en waar de overheid of andere instanties niet in voorzien. Ondersteuning wordt geven voor studiedoeleinden en medische behandelingen.

Budget: geen vaststaan bedrag
Deadline: jaar rond, het bestuur vergadert drie keer per jaar

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.