Een geschikte fiets en fietslessen voor minima

Het is vandaag wereldfietsdag. De fiets is niet alleen een gemakkelijk, goedkoop, snel en milieuvriendelijk vervoersmiddel, maar fietsen is ook nog eens goed voor je gezondheid. In Nederland is de fiets niet meer weg te denken: het aantal fietsen wordt zelfs hoger geschat dan het aantal inwoners. Dit betekent echter niet dat elke Nederlander een fiets bezit. Duizenden mensen kunnen namelijk geen eigen fiets betalen of hebben nooit leren fietsen. Gelukkig zijn er organisaties die zich voor hen inzetten. In deze blog hebben we het niet alleen over het vinden van een geschikte fiets, maar ook fietslessen voor minima.

Een geschikte fiets en fietslessen voor minima

Niet iedereen heeft het geluk dat hij of zij de beschikking heeft over een fiets of heeft leren fietsen. Een degelijke fiets kost al snel honderden euro’s. En ook de tweedehands exemplaren kunnen best prijzig zijn. Lees onze eerdere blog Een (aangepaste) fiets aanvragen voor je cliënt en vind fondsen die je cliënt aan een geschikte fiets kunnen helpen. Je hebt echter niet veel aan een fiets als je nooit hebt leren fietsen of als je het verleerd bent. Daarom worden er ook fietslessen gegeven aan minima door verschillende organisaties.

Een aantal organisaties uit onze database die fietslessen geven

oranje vinkje

Stichting Kledingbank Ridderkerk

Stichting Kledingbank Ridderkerk verstrekt niet alleen kleding, schoeisel en verzorgingsproducten aan mensen in armoede. De stichting biedt mensen die ingeschreven staan bij hen ook fietslessen als onderdeel van hun fietsenproject. 

Budget: bijdrage in de vorm van fietsles
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeDe Fietsenbank van Rotterdam

Inwoners van de Rotterdamse wijk Feijenoord die geen geld hebben om zelf een fiets aan te schaffen, kunnen bij deze bank aankloppen voor een rijwiel. Naast een fiets kunnen Rotterdammers ook terecht voor een reparatie of fietsles.

Budget: bijdrage in de vorm van een fiets, fietsles of reparatie
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.