Over ons - wegwijs in subsidieland

Over onsOver de Fondsendatabase Armoede

600+ actuele fondsen en donaties voor hulpverleners in het sociaal domein

Ontstaan vanuit de behoefte bij hulpverleners in het sociaal domein

In 2011 startte Stance van Heijst met de ZorgSubsidieKalender database. Een database met inmiddels 1.000 subsidies en fondsen voor projecten in Zorg en Welzijn. Er kwamen echter ook steeds meer vragen binnen van hulpverleners uit het sociaal domein die voor individuele cliënten een bijdrage zochten voor bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, noodgeld, een kinderfiets of extra zorgkosten. Op basis van deze vragen voor individuele hulp is de Fondsendatabase Armoede gestart in 2020.

Fondsendatabase Armoede, fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties

De Fondsendatabase Armoede is een handig hulpmiddel voor o.a. maatschappelijk werkers, sociaal-juridische dienstverleners, bewindvoerders, schuldhulpverleners, scholen en andere uitkeringsinstanties. Soms vallen clienten immers 'tussen wal en schip'. Zij hebben dringend iets nodig maar zij komen niet in aanmerking voor de voorliggende regelingen of voorzieningen. In zo'n geval kan de fondsendatabase Armoede uitkomst bieden en kun je je cliënt toch helpen.

Lidmaatschap voor een laagdrempelig bedrag

De fondsendatabase Armoede is door ons opgezet als antwoord op maatschappelijke ontwikkelingen en de groeiende armoede in Nederland. Wij vinden het belangrijk dat de informatie over deze fondsen en donaties toegankelijk is voor grote groepen hulpverleners. Een lidmaatschap kost daarom € 47 per jaar exclusief btw. Deze prijs is uiteraard niet kostendekkend. In het kader van ons MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) nemen wij de resterende kosten voor onze rekening.

Lees hier alles over het lidmaatschap op de Fondsendatabase Armoede >>

Heb je vragen, dan nodig ik je van harte uit om contact met ons op te nemen of mij te volgen via LinkedIn

Stance van Heijst 
directeur ZorgSubsidieKalender en Fondsendatabase Armoede

Stance van Heijst directeur ZorgsubsidiekalenderStance van Heijst
Directeur

Stance is initiatiefnemer en directeur van de Fondsendatabase Armoede. 

Vanuit haar rol als directeur bij de ZorgSubsidieKalender, kwamen er veel vragen omtrent behoeftes voor indivduele hulp, dus heeft ze besloten voor deze doelgroep een nieuwe database in het leven te roepen.

Daarnaast is zij docent en geeft zij diverse trainingen in Utrecht en op locatie. Deze trainingen zijn bedoeld voor beginnende en ervaren subsidie-adviseurs en fondsenwervers.

foto MargretMargret Jansen
Klantrelaties & Officemanager

Margret adviseert onze klanten over de abonnementen en workshops. Daarnaast is zij onze officemanager.

Zij heeft een belangrijke rol in het beheer en onderhoud van onze website en daarnaast beantwoordt ze de binnenkomende vragen over ons cursusaanbod. Ook is zij verantwoordelijk voor de cursusadministratie en de organisatie van al onze evenementen, zowel on- als offline. 

Op zoek naar fondsen of donaties voor jouw cliënten?

Word lid van de Fondsendatabase Amoede!

Je krijgt:

Toegang tot de Fondsendatabase Armoede met 600+ fonsen en donaties. 

Onze nieuwsbrief met de nieuwste ontwikkelingen en fondsen. 

Bekijk het lidmaatschap 

Ben je (ook) op zoek naar geld voor innovatieve projecten en/of bijzondere doelgroepen in Zorg en Welzijn? Dan verwijzen wij je graag naar www.zorgsubsidiekalender.nl