Drie fondsen die een dagje uit financieren voor gezinnen in armoede

Een dagje naar het pretpark, een middag naar de dierentuin, je lievelingsfilm bekijken in de bioscoop of naar het theater voor een mooie voorstelling. Het is (binnenkort) weer mogelijk. Voor gezinnen die zich een dagje uit om financiële redenen niet kunnen permitteren kan dat best confronterend zijn. In de Fondsendatabase Armoede zijn tientallen fondsen opgenomen die aan deze gezinnen een bijdrage verstrekken in de kosten van recreatie.

Een dagje uit als ontsnapping

Armoede, geldzorgen of schulden zijn een bekende oorzaak van vele zowel psychische, fysieke als materiële problemen. Er is weinig ruimte voor ontspanning of vrije tijd waardoor mensen moeilijk kunnen ontsnappen aan de stress en de dagelijkse kopzorgen. Dingen die door veel mensen als vanzelfsprekend worden ervaren, zoals zelf je vrije tijd invullen en kunnen deelnemen aan de samenleving, zijn voor mensen in armoede vaak niet mogelijk. Hieronder volgt een drietal voorbeelden van stichtingen die dagjes uit financieren. 

Drie stichtingen uit onze database die een dagje uit financieren

oranje vinkje

Stichting De Vakantiebank

De Vakantiebank biedt mensen graag een kans zich te ontwikkelen tot sociaal evenwichtige mensen. Een vorm van ontspanning kan daar een bijdrage aan geven volgens de stichting. Zij bieden niet alleen gratis vakanties aan, maar ook andere vormen van vrijetijdsbesteding in de vorm van een dagje uit. 

Budget: je krijgt een week vakantie of een dagje uit.
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeStichting Wensvakantie

In tegenstelling tot Stichting De Vakantiebank, is Stichting Wensvakantie enkel lokaal actief. De stichting stelt zich ten doel om alle gezinnen met kinderen in de Gemeente Oude IJsselstreek, die dat willen en onder de armoedegrens leven, de mogelijkheid te bieden om een vorm van recreatie te genieten die aansluit bij de betrokkenen. De vakantie en/of dagjes uit worden eveneens uitgekeerd in natura.

Budget: vakantie en/of dagjes uit worden uitgekeerd in natura.
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeStichting TopOp Kids

Deze stichting zet zich in voor het welzijn van kinderen tussen de 4 en 18 jaar binnen de regio Breda. Aan het begin van ieder kalenderjaar maken zij de gestelde doelen bekend. Voor dit jaar is onder andere een dagje uit naar een pretpark in Brabant opgenomen als doel.

Budget: geen vaststaand bedrag. Verschillende doelen, bijvoorbeeld een fiets, zwemdiploma, dagje uit of Sinterklaascadeautje.
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.