Steun aan kinderen in een kwetsbare situatie – 4 fondsen uitgelicht

Kinderen in een kwetsbare situatie hebben vaak moeite om mee te doen op school. Als hulpverlener kun je op een aantal plekken terecht voor steun. Zo krijgen de kinderen in de gezinnen die je begeleidt de hulp die ze nodig hebben.

Waar kan ik steun vinden voor kinderen in een kwetsbare situatie?

Een hoop grote en kleinere fondsen bieden financiële en materiële steun aan voor het welzijn van kinderen. Deze fondsen kunnen zowel op landelijk als regionaal niveau gericht zijn. In onze Fondsendatabase Armoede vind je meer dan 110 regelingen die gericht zijn op kinderen. Hieronder delen wij vier fondsen uit onze database die hulp kunnen bieden bij het ondersteunen van kinderen in een kwetsbare situatie.

Landelijke fondsen

oranje vinkje

Stichting Kansarme Kinderen In Nederland

Dit fonds biedt materiële ondersteuning aan Nederlandse gezinnen die onder de armoedegrens leven. Hierdoor kan het fonds door middel van de juiste hulp en ondersteuning kinderen een zorgeloze toekomst aanbieden.

Bijdrage: pakketten bestaande uit kleding, schoenen en iets extra’s (bijvoorbeeld speelgoed of een cadeaubon)
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

oranje vinkje

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

Dit fonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar. Het fonds bied steun voor een breed scala aan behoeften met name op het gebied van ontwikkeling en ontspanning. Wanneer andere voorzieningen niets kunnen betekenen, helpt Kinderhulp.

Bijdrage: financiële bijdrage
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

Regionale fondsen

oranje vinkje

Gemeente Amsterdam – Regeling voor kinderen

Gezinnen die in Amsterdam wonen met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen hulp krijgen bij de kosten voor kinderen. De gemeente ondersteunt deze gezinnen namelijk bij de kosten van bijvoorbeeld kleding, school, reizen, sporten, elektronica en diverse activiteiten voor kinderen.

Bijdrage: afhankelijk van regeling
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

oranje vinkje

Provincie Groningen – Studiefonds 2022/2023

Het Studiefonds ondersteunt Groningers die in de knel komen om hun studiekosten te betalen. De Provincie doet dit door een bijdrage te verstrekken zodat de reis- en/of studiekosten voor kinderen betaalbaarder worden.

Bijdrage: financiële bijdrage
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

oranje vinkje

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.