Deze fondsen willen sport en cultuur voor iedereen toegankelijk maken

Het nieuwe jaar begint voor veel mensen met goede voornemens. Je wilt bijvoorbeeld weer gaan sporten. Of je wilt jouw schermtijd verlagen, door te starten met een nieuwe hobby. Deze goede voornemens zijn soms lastig vol te houden, maar voor mensen in armoede is het nastreven van zo’n doel nog ingewikkelder. Er is namelijk vaak geen geld voor sport of een cultureel uitje.

Sport en cultuur voor iedereen

In Nederland zijn er allerlei verschillende fondsen en stichtingen actief die ervoor zorgen dat mensen in armoede ook mee kunnen doen met sport en cultuur. Zo kunnen kinderen uit een minimagezin toch meedoen aan een sportieve of creatieve activiteit, zoals voetbal of muziekles. Er zijn ook een aantal fondsen die specifiek gericht zijn op volwassenen. Op deze manier kan jong en oud beginnen met meer bewegen of een nieuwe hobby starten. Zo kan iedereen goede voornemens nastreven.

Uitgelichte fondsen in sport en cultuur

Onze Fondsendatabase Armoede bevat meer dan 70 regelingen die gericht zijn op sport en cultuur. We lichten hier twee van die regelingen voor je uit.

oranje vinkje

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

De ambitie van het fonds is dat iedere Nederlander een leven lang moet kunnen sporten en bewegen. Het Volwassenenfonds ontzorgt gemeenten en faciliteert bij het inzetten van de gelden voor sport en cultuur richting doelgroepen die financiële drempels ervaren.

Budget: hulp in de vorm van contributie, lesgeld en/of materialen.
Deadline: afhankelijk per gemeente

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Budget: hulp in de vorm van een financiele bijdrage aan de contributie van de sportclub of de creatieve cursus
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.