Kerstpakketten voor minimagezinnen

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het einde van het jaar nadert. Veel mensen leven naar de feestdagen toe, maar voor gezinnen in armoede kan dit een lastige periode zijn. Een uitgebreid kerstdiner koken zit er bijvoorbeeld niet in wanneer men moet rondkomen van een klein budget.
Bovendien kunnen de feestdagen ook een moeilijke periode zijn voor kinderen, wanneer zij – in tegenstelling tot hun klasgenoten – geen cadeautjes krijgen.

In onze database staan een tiental fondsen en initiatieven die gezinnen helpen om tóch de feestdagen te kunnen vieren. Zo worden er veel kerstpakketten weggegeven aan minimagezinnen in Zwolle en zorgt Stichting Stille Armen Maastricht ervoor dat honderden gezinnen jaarlijks verblijd worden met een kerstpakket. Daarnaast organiseert stichting Hoop voor Morgen jaarlijks een kerstdiner voor gezinnen in armoede.

oranje vinkjeStichting KerstZwolle

De actie begon met een paar enthousiastelingen uit de Koningskerk, maar inmiddels is het uitgegroeid tot initiatief waarbij er meer dan 2.800 kerstpakketten worden gemaakt en uitgedeeld in Zwolle. Met de kerstpakketten wil de stichting deze mensen laten weten dat er aan hen gedacht wordt tijdens de feestdagen. De kerstpakketten worden uitgegeven door de Voedselbank Zwolle, daklozenopvang Stichting Vrienden van de herberg en andere sociale instellingen voor minima.

Budget: hulp in de vorm van kerstpakketten

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Hoop voor Morgen

Stichting Hoop voor Morgen staat voornamelijk bekend om de voedselbank die wekelijks meer dan 650 gezinnen van een groot, vers en gevarieerd voedselpakket voorziet. Maar de stichting doet nog veel meer met een wekelijkse kinderclub, een tweewekelijkse No Budget Restaurant, en (maatschappelijke) hulp aan bezoekers. Jaarlijks organiseren ze verschillende activiteiten zoals een buurtbarbecue op Koningsdag en een kerstdiner in december.

Budget: hulp in de vorm van voedselpakketten

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Stille Armen Maastricht

De basis werd gelegd door een medewerker van de Belastingdienst die in 1932 besloot om armlastige gezinnen te voorzien van een rijkelijk gevuld kerstpakket. De stichting werkt nu met ongeveer 80 vrijwilligers! Meestal op 21 december bezorgen zij, uitsluitend in Maastricht, kerstpakketten aan mensen die onder de armoedegrens leven en vaak niet zichtbaar zijn voor hulpinstanties. In 2020 waren dat maar liefst 1100 dozen.

Budget: een rijkelijk gevuld kerstpakket

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverleners in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.