Vier fondsen die projecten voor kinderen financieren

Ter ere van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november delen we vier fondsen die projecten voor kinderen financieren in Nederland. Er zijn in Nederland veel landelijke en regionale fondsen die zich aan de hand van financiële bijdragen aan projecten

of initiatieven inzetten voor het welzijn van het kind. In onze database zijn er voor kinderen bijna 60 regelingen te vinden, elke met een specifieke doelstelling en doelgroep.

Waar kan ik financiering vinden voor mijn project ?

Naast de individuele hulp aan kinderen en gezinnen, zoals het financieren van vakanties, schoolspullen of buitenschoolse activiteiten, zijn er ook veel fondsen die projecten voor kinderen steunen. Hiervan lichten we vier landelijke fondsen voor je uit, waar je het hele jaar door aanvragen kan indienen.

oranje vinkje

NGSK voor het gehandicapte kind

Het ideaal van NSGK is een samenleving waarin kinderen en jongeren met én zonder handicap vanzelfsprekend samen spelen, leren, sporten, wonen en werken. In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. NSGK steunt organisaties die helpen deze drempels weg te nemen. Denk aan projecten op het gebied van wonen, werk, onderwijs, vrije tijd en/of voorlichting.

oranje vinkje

Johanna Kinderfonds

Dit fonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en projecten die een directe bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren die moeten leven met een lichamelijke beperking als gevolg van een aandoening aan de hersenen, zenuwen, botten of spieren.

oranje vinkje

Pro Juventute – Fonds voor jeugdhulp

De stichting financiert vernieuwende activiteiten voor kinderen en jongeren in problemen, bij voorkeur in de ambulante jeugdzorg. Ook richt het fonds zich op financiële ondersteuning van onderzoek en publiciteit op het terrein van de jeugdzorg.

oranje vinkje

Sofronie Foundation

Sofronie’s belangrijkste doel is om jongeren te helpen door hen de mogelijkheden te bieden om hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren, wat zowel hun eigen leven als het leven van hun toekomstige gezinnen ten goede komt. Het financiert onderwijsinitiatieven en talentonwikkelingsprogramma’s in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Wil je op de hoogte blijven over Fondsendatabase Armoede?

Ontvang eenmalig 20% instapkorting op het jaarabonnement

(Deze actie is geldig tot en met 31 maart 2020)

Heb je vragen?

Bel ons op 030-2270385 of mail ons. Wij helpen je graag verder.