Drie interessante fondsen voor gezinnen in armoede

Deze week is de internationale dag van de uitroeiing van armoede (17 oktober). Daarom lichten we hieronder drie fondsen uit voor gezinnen in armoede situaties. Ze willen meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

LINDA Foundation 

De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Vanaf de start in 2013 hebben zij al meer dan 16.000 gezinnen gesteund. De komende jaren hopen zij nóg meer gezinnen blij te kunnen maken. Dat doen ze in de vorm van een pakket bonnen waarmee ze lekker kunnen eten, een cadeautje in de schoen kunnen krijgen en een feestelijke outfit kunnen dragen tijdens de kerstviering.

Bijdrage: in de vorm van cadeaubonnen
Lees meer: LINDA.Foundation

Stichting van Schulden naar Kansen

Doel van de stichting is om armoede door probleemschulden in 4 steden in Nederland binnen 5 jaar terugdringen, door in die steden als verbindende factor op te treden tussen maatschappelijke organisaties, kennis- en onderzoeksinstituten en vrijwilligers.

De stichting is actief in de regio’s Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle.

Heb je een project in Den Haag, Groningen of Leeuwarden? En voldoet het project aan de zes andere voorwaarden? Neem dan contact met ons op. Dan kan de stichting je in contact brengen met Aegon, die in deze steden het programma uitvoert.

Budget: ca. € 900.000,- per jaar (o.b.v. cijfers 2019)
Lees meer: Stichting van Schulden naar Kansen

Stichting BLADT Charity

De stichting BLADT Charity is opgericht door de familie Bladt en steunt projecten die iets nieuws en extra’s betekenen voor groepen mensen die bijzondere hulp of aandacht nodig hebben. Het doel is het verbeteren van de positie van kwetsbare personen in de samenleving, zoals zieken, gehandicapten, kinderen, kansarme jongeren, ouderen en andere personen die in een hulpbehoevende situatie verkeren.

Budget: geen vaststaand bedrag.
Lees meer: Stichting BLADT Charity

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.