Startkapitaal voor buurtprojecten – Actie in Limburg!

Actie in Limburg stimuleert mensen en groepen om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp. Deze wedstrijd bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. Het initiatief heeft met verbetering van de leefbaarheid te maken, versterkt het sociale klimaat

in de buurt/wijk en heeft als doel om mensen samen te brengen.

Doel

De organisatoren vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken ze elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan in Limburg.

Wie kan aanvragen?

De uitvoerende organisatie moet een stichting, vereniging of een comité zijn -eventueel geadopteerd door een woningstichting, een bedrijf of een school. Een nog niet-georganiseerde club mensen mag inschrijven, maar moet na nominatie een vereniging of stichting oprichten om de hoofdprijs te kunnen winnen.

Criteria (samenvatting)

  • Het initiatief moeten in Limburg vernieuwend van opzet zijn. Een goed idee van buiten Limburg naar de situatie in de eigen buurt of wijk vertalen mag, maar dan moet wel de bron worden vermeld.
  • De uitvoerende organisatie verkeert niet in financiële nood en kan ook zonder de prijs voortbestaan.
  • Alleen Limburgse initiatieven kunnen deelnemen.

De bedoeling is dat bewoners zelf iets bedenken ter verbetering van de omgeving. De bewoners moeten het samen uitwerken en anderen enthousiast maken om mee te doen. Een project maakt meer kans om geselecteerd te worden naar mate het meer draagvlak heeft, origineler en reëler is en het beter uitgewerkt is.

Budget: € 60.000,- beschikbaar

Bekijk de actuele mogelijkheden via deze link >>

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.