Vakanties voor minimagezinnen

Georganiseerde vakanties voor minimagezinnen: hoe kom je eraan? Als je een laag inkomen hebt, kan het moeilijk zijn om op vakantie te gaan. Toch is het juist belangrijk om af en toe even weg te kunnen van de dagelijkse sleur en stress. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die vakanties aanbieden voor minimagezinnen. In deze blog bespreken we drie van deze organisaties en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Hoe kom je aan een vakantie als minimagezin?

In Nederland bestaan er een heleboel fondsen die dagjes uit of vakanties aanbieden aan minimagezinnen. Zo kunnen deze gezinnen ook mooie vakantieherinneringen maken. In de Fondsendatabase Armoede staan meer dan 30 van dit soort fondsen, ieder met een eigen doelgroep en werkgebied. Hieronder lees je een aantal voorbeelden.

oranje vinkje

Zeilstichting Aeolus

Zeilstichting Aeolus biedt zeilvakanties aan voor gezinnen met een laag inkomen. Deze vakanties vinden plaats op het IJsselmeer en de Waddenzee. Het idee achter deze vakanties is dat jongeren even helemaal tot rust kunnen komen op het water, zonder zich zorgen te hoeven maken over geld of andere zaken.

Wie: Groepen jongeren die financieel, medisch of sociaal in de verdrukking zitten of dreigen te raken.
Bijdrage: Hulp in de vorm van een zeilvakantie.
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

oranje vinkje

Stichting Vincentius Vereniging

Stichting Vincentius Vereniging organiseert al meer dan honderd jaar vakantieweken voor mensen die dit nodig hebben, waaronder ook minimagezinnen. De vakantieweken vinden plaats in een stacaravan op een camping in Nederland en worden georganiseerd door vrijwilligers.

Wie: Iedereen die jaren niet op vakantie is geweest simpelweg omdat de middelen er niet waren, komt in aanmerking voor het caravanproject.
Bijdrage: Hulp in de vorm van een vakantie tegen een sterk gereduceerde prijs.
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

oranje vinkje

Stichting Kindervakantieland

Stichting Kindervakantieland organiseert vakanties voor kinderen uit minimagezinnen tussen de 6 en 12 jaar oud. De vakanties vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en worden georganiseerd door vrijwilligers.

Wie: Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen aanmelden als zij door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan.
Bijdrage:  Een vakantieweek op het Almeerse Stadslandgoed De Kemphaan.
INLOGGEN EN BEKIJKEN >>

Hoe maak je gebruik van deze organisaties?
Als je wilt weten hoe je gebruik kunt maken van deze organisaties, kun je een kijkje nemen op onze website, waar de belangrijkste voorwaarden en deadlines staan beschreven. Vaak moet je bepaalde formulieren invullen om in aanmerking te komen voor een vakantie. Houd er rekening mee dat er vaak wachtlijsten zijn en dat het dus verstandig is om zo vroeg mogelijk contact op te nemen.

Kortom: ook als je weinig geld hebt, zijn er mogelijkheden om op vakantie te gaan. Maak gebruik van de genoemde organisaties of zoek naar andere mogelijkheden. Want iedereen verdient af en toe een moment van rust en ontspanning, ongeacht het inkomen.

Ontdek 30+ fondsen voor vakanties

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverleners in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s.
Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.