Regeling van de maand – Allemaal Digitaal

Elke maand lichten wij een nieuwe regeling uit. Op deze pagina vind je dan uitgebreide informatie over deze regeling, inclusief het doel, wie aan kan vragen, de criteria, de deadline en het budget. Deze maand is dit Allemaal Digitaal.

De regeling van de maand

Allemaal Digitaal is een initiatief dat elektronica inzamelt en doneert aan Nederlanders die niet de middelen hebben om digitaal mee te doen in de samenleving. Een laptop is namelijk hard nodig om bij te blijven op school, studie en werk, maar niet iedereen kan zich er een veroorloven. Het initiatief is ontstaan tijdens de covid-pandemie om de transitie naar digitale (leer)omgevingen voor iedereen toegankelijk te maken. Het idee is voortgezet na de pandemie en nog steeds koppelt de stichting partijen die laptops inzamelen en inleveren aan hulpbehoevenden.

Doel

De stichting gaat uit van het idee dat digitale toegang geen luxe is, maar een basisbehoefte. Dit willen zij voor iedereen mogelijk maken.

Wie kan de regeling van de maand aanvragen?

Landelijke en lokale stichtingen en organisaties kunnen tegen een kleine vergoeding laptops aanvragen voor hun cliënten.

Criteria van de regeling

  • Je werkt bij een non-profitorganisatie;
  • Je weet of iemand thuis een vaste internetaansluiting heeft;
  • Je hebt als hulporganisatie een netwerk van mensen die een laptop of desktop nodig hebben;
  • Je bent in staat om als organisatie of via een fonds de laptops of desktop PC’s tegen een lage vergoeding te kopen;
  • Je wilt structureel samenwerken zodat de noodzaak én impact van digitale toegang samen gemeten kan worden.

Budget: steun in de vorm van laptops en desktops tegen een lage vergoeding

Deadline:
jaar rond

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverleners in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.