Regeling van de maand – Stichting Weekje Weg

Elke maand lichten wij een nieuwe regeling uit. Op deze pagina vind je dan uitgebreide informatie over deze regeling, inclusief het doel, wie aan kan vragen, de criteria, de deadline en het budget. Deze maand is dit Stichting Weekje Weg.

De regeling van de maand

Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Door er even helemaal uit te zijn heeft de mens weer nieuwe energie om actief deel te nemen aan de maatschappij. Mensen doen positieve ervaringen op met hun gezin en kinderen kunnen op school ook hun vakantieverhaal vertellen.

Doel

Door het organiseren en (deels) financieren van een geheel verzorgde vakantie van-deur-tot-deur biedt de stichting een ontspannen Weekje Weg aan (eenouder)gezinnen die om financiële (en soms ook sociale) redenen niet op vakantie kunnen én wonen in één van de deelnemende gemeenten: Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Groningen, Harderwijk, Maassluis, Schiedam, Smallingerland, Tilburg, Utrecht, Vijfheerenlanden, Vlaardingen en Zwolle.

Ook verzorgt de stichting voor VluchtelingenWerk Nederland vakanties voor eenoudergezinnen.

Wie kan aanvragen?

Individuen kunnen een aanvraag indienen.

Criteria (samenvatting)

  • Het deelnemende gezin moet rondkomen van een minimuminkomen;
  • Het deelnemende gezin is woonachtig in één van de deelnemende gemeenten;
  • Kinderen van het deelnemende gezin zijn niet ouder dan 12 jaar (basisschool).

Budget: een volledig verzorgde vakantie in een groepsaccommodatie of Finse blokhut en stacaravan

Deadline:
jaar rond

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverleners in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.