Regeling van de maand – Stichting Blijdesteyn

Toegevoegd: Elke maand lichten wij een nieuwe regeling uit. Op deze pagina vind je dan uitgebreide informatie over deze regeling, inclusief het doel, wie aan kan vragen, de criteria, de deadline en het budget. Deze maand is dit Stichting Blijdesteyn.

De regeling van de maand

Vakantie. Het is vaak een goed moment om te ontspannen, tot rust te komen, energie op te doen en nieuwe plannen te maken.

Doel

Voor veel alleenstaande vrouwen zit een vakantie er helaas niet in. Er is geen geld voor. In zo’n geval kan Stichting Blijdesteyn uitkomst bieden. Vrouwen, die in een moeilijke financiële situatie verkeren, kunnen bij Stichting Blijdesteyn een beurs aanvragen. Daarmee kunnen ze een vakantie boeken. Aan het eind van ieder jaar verloot de stichting een aantal vakantiebeurzen onder de aanvragers.

Wie kan aanvragen?

Alleenstaande vrouwen die in een moeilijke financiële situatie verkeren kunnen een beurs aanvragen.

Criteria (samenvatting)

 • Je kan een vakantiebeurs aanvragen als je op 1 oktober van het jaar van aanvraag:
  • Een vrouw van minimaal 21 en maximaal 40 jaar oud bent;
  • Een bijstandsuitkering hebt, of andere inkomsten die niet hoger liggen dan een bijstandsuitkering;
  • Alleenstaand bent, dat wil zeggen officieel gescheiden, ongehuwd of weduwe, met of zonder kinderen;
  • De Nederlandse nationaliteit bezit én op Nederlands grondgebied woont. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan moet je op 1 oktober van het jaar van de aanvraag minimaal 5 jaar aaneensluitend op Nederlands grondgebied wonen én in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning (legale status).
  • Als je al eerder een vakantiebeurs hebt ontvangen, studente bent, voor een ander doel dan vakantie of voor een groep aanvraagt, kom je niet voor een beurs in aanmerking. Je kunt ook geen vakantiebeurs aanvragen voor iemand anders.

Budget: € 750,- per aanvraag

Deadline:
1 oktober 2023

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.