Persbericht – Lancering Fondsendatabase Armoede

  • Lancering Fondsendatabase Armoede met uniek overzicht van 600 fondsen!
  • Initiatief van de ZorgSubsidieKalender Database (ruim 1.000 subsidies en fondsen)
  • 1 miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens


Download hier het persbericht – Lancering Fondsendatabase Armoede

Utrecht, 4 maart 2020 – De Fondsendatabase Armoede, een overzicht van 600 fondsen voor individuele hulp aan mensen in armoede, gaat vandaag live. Deze database is een hulpmiddel voor iedereen die werkt in het sociaal- maatschappelijk domein en die te maken heeft met mensen in armoedesituaties. Zij kunnen in de database passende fondsen zoeken om voor hun cliënten aanvragen in te dienen. Deze database is uniek en laat zowel de landelijke, regionale als lokale fondsen zien.

De Fondsendatabase Armoede is een initiatief van de ZorgSubsidieKalender Database die in 2011 werd gestart door de Utrechtse onderneemster Stance van Heijst. Deze database telt inmiddels ruim 1000 subsidies en fondsen voor projecten in Zorg en Welzijn. Vorig jaar kocht Stance een bijzonder fondsenoverzicht van Edsko Swagerman, hij is al jaren actief in het sociaal domein en verzamelde honderden regelingen voor hulp aan mensen in armoedesituaties. Alle regelingen zijn inmiddels geactualiseerd en opgenomen in de nieuwe database.

De Fondsendatabase Armoede is een handige tool voor iedereen die werkt of te maken heeft met mensen in armoedesituaties. Denk bijvoorbeeld aan: sociaal- en maatschappelijk werkers, bewindvoerders, schuldhulpverleners, scholen, sociaaljuridische dienstverleners, uitkeringsinstanties, religieuze instellingen, etc. Zij kunnen gericht zoeken naar geld of bijdragen in natura voor hun cliënten. Vervolgens kan de hulpverlener bij dat fonds een aanvraag indienen. De Fondsendatabase Armoede zorgt voor inzicht in de mogelijkheden maar heeft zelf geen rol in het aanvraagproces of de toekenning. De database wordt wekelijks geactualiseerd en verder uitgebreid.

In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen op of onder de armoedegrens, dit zijn veelal kinderen en ouderen maar ook gezinnen. Soms is extra geld hard nodig voor bijvoorbeeld schoolspullen of om een kapotte wasmachine te vervangen. Ook is het vanwege geldgebrek vaak niet mogelijk om een kinderfeestje of lidmaatschap van een sportclub te betalen.

Stance van Heijst: “In de afgelopen jaren krijgen wij bij ZorgSubsidieKalender steeds meer vragen van sociaal- en maatschappelijk hulpverleners die op zoek zijn naar geld of donaties voor hulp aan individuele cliënten in armoede. Met de Fondsendatabase Armoede kunnen ze nu snel en efficiënt de juiste informatie vinden en een bijdrage aanvragen voor cliënten. Zo kunnen zij hun tijd besteden aan de cliënten zelf en komt het geld terecht bij hen die het hard nodig hebben!”

www.fondsendatabasearmoede.nl
www.zorgsubsidiekalender.nl

Download hier het persbericht – Lancering Fondsendatabase Armoede

——————————————————————————————————————————————————————————————————-
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Meer weten over de Fondsendatabase Armoede? Neem contact op met Stance van Heijst

Tel: 030-2270385
Email: info@arfoda.nl

Edsko Swagerman
Edsko Swagerman en Stance van Heijst

Stance van Heijst directeur Zorgsubsidiekalender