Gratis uiterlijke verzorging voor minima

Uiterlijke verzorging, zoals de kapper, de schoonheidsspecialist of manicure, kost geld. Mensen met een kleine beurs hebben hier geen budget voor. Gelukkig zijn er initiatieven en organisaties die juist hen willen helpen goed voor de dag te komen.

Het belang van uiterlijke verzorging

We zeggen wel dat het bij mensen om het innerlijk gaat en niet het uiterlijk, maar uit allerlei onderzoeken blijkt nu eenmaal dat mensen met een verzorgd uiterlijk sneller positief worden beoordeeld en aangesproken. Bijvoorbeeld als je gaat solliciteren is het belangrijk aandacht te besteden aan je uiterlijk. Dat wordt namelijk over het algemeen wel gewaardeerd. Zo maak je duidelijk dat je moeite doet om een goede indruk te maken en dat de baan waar je op solliciteert belangrijk voor je is. Daarnaast kan een verzorgd uiterlijk bijdragen aan een positief zelfbeeld en dus ook het zelfvertrouwen. Echter, de kosten voor persoonlijke uiterlijke verzorging kunnen al snel oplopen tot tientallen euro’s in de maand. Zeker voor arme gezinnen met meerdere kinderen kan dit een probleem zijn.

Gratis uiterlijke verzorging voor minima

De diensten die de organisaties uit onze database aanbieden aan minima op het gebied van uiterlijke verzorging lopen uiteen: van een gratis knipbeurt tot individueel kledingadvies om succesvol te kunnen solliciteren. Een voorbeeld van een dergelijke organisatie uit onze database is de BeautyBank.

oranje vinkje

De BeautyBank

Een nieuw kapsel, stylingadvies en aandacht geven net dat extra duwtje om wél die baan te krijgen. Of dat beetje zelfvertrouwen dat nodig is om weer wat onafhankelijker in het leven te staan en voor jezelf op te komen. De BeautyBank wil mensen met persoonlijke tegenslagen weer laten stralen en dat begint met een bezoek aan de kapper. Om in aanmerking te komen voor een behandeling via de BeautyBank is het van belang dat de cliënt leeft van een minimuminkomen én van tevoren een doel formuleert waar hij of zij binnen een week na de afspraak de eerste stap naartoe zet. Bijvoorbeeld door het schrijven van een sollicitatiebrief, het aanmelden voor een opleiding of het beginnen met sporten. Als er een vervolgstap nodig is, bijvoorbeeld met styling of visagie, voor een belangrijke afspraak, dan kan dat eventueel ook geregeld worden.

Budget: bijdrage in de vorm van een gratis dienst op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals een bezoek aan de kapper, pedicure, visagist, (nagel)styliste of schoonheidsspecialiste
Deadline: n.v.t.

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.