Gratis bijles voor kinderen uit minimagezinnen

Alle kinderen krijgen kansen, maar die zijn niet voor iedereen gelijk. Sommige kinderen beginnen bijvoorbeeld al met een lagere woordenschat aan school. Die kansenongelijkheid is door corona alleen maar toegenomen. Verschillende initiatieven helpen gezinnen met een kleine beurs door de kosten voor huiswerkbegeleiding of bijles van het kind te vergoeden. In deze blog geven we een voorbeeld van een dergelijke organisatie.

Het belang van bijles voor kwetsbare schoolkinderen

Juist kwetsbare schoolkinderen lopen door corona veel achterstand op. Hun ouders hebben vaak namelijk niet de middelen om zelf extra ondersteuning in te schakelen. Bijles en huiswerkbegeleiding zijn immers een dure business en daarom vaak alleen weggelegd voor leerlingen met vermogende ouders. Voor één uur bijles betaal je namelijk al snel tientallen euro’s. Sommige scholen proberen de achterstanden van kwetsbare leerlingen te ondervangen door het aanbieden van extra begeleiding, maar veel ook niet. Terwijl juist die extra ondersteuning enorm belangrijk is voor kinderen om mee te doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen.

Gratis bijles voor kinderen uit minimagezinnen

Gelukkig bestaan er stichtingen die zich inzetten voor kinderen die geen bijles kunnen nemen omdat hun ouders de bijlessen niet kunnen betalen. Ze zijn er niet alleen voor ouders die een laag inkomen hebben, maar ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of gezinnen die als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebben. Een voorbeeld van een dergelijke organisatie uit onze database is de Stichting Thuiswerkcompany.

oranje vinkje

Stichting Thuiswerkcompany: Thuisbasisonderwijs – Gratis bijles

Bijles en huiswerkbegeleiding is niet voor iedereen te betalen. Thuisbasisonderwijs vindt dat bijles en huiswerkbegeleiding voor ieder kind toegankelijk moet kunnen zijn. Als leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of maatschappelijk werker kan je intermediair worden en simpel en snel een online aanvraag indienen voor een kind. Na goedkeuring van de aanvraag worden de bijlessen en huiswerkbegeleiding vergoed. Gezinnen uit de Groningse wijk Beijum, de gemeente Emmen of Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen ook zelf bij de stichting gratis bijles aanvragen op vertoon van een Stadjerspas, de U-pas of door een account aan de maken in de Doe Mee Webshop op de website van de gemeente Emmen.

Budget: hulp in de vorm van gratis bijles
Deadline: n.v.t.

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.