Zoekwoorden: voor wie en waarvoor is er steun te vinden?

Elke cliënt is uniek en heeft specifiek behoeften en noden. Bij het zoeken van steun voor je cliënt vraagt dit soms om wat creativiteit en extra uitzoekwerk, want niet iedereen kan bij elk fonds terecht. Naast het feit dat fondsen vaak actief zijn in een beperkte regio, richten zij zich ook vaak op bepaalde doelgroepen, of bieden ze alleen een bepaald soort steun.

Het belang van zoekwoorden in de Fondsendatabase Armoede

Alleen filteren op regio bij het zoeken naar steun is daarom niet handig. In onze database is de zoekwoordenlijst een efficiënte tool om op maat te zoeken, afhankelijk van wie je cliënt is en wat hij of zij nodig heeft. Hieronder geven we je een idee van wat er zoal in deze lijst staat.

oranje vinkje

Doelgroep: wie heeft hulp nodig?

De meeste fondsen hebben een heldere doelgroep aan wie ze steun willen bieden. Alleen als je cliënt binnen de doelgroep van het fonds hoort, kun je steun verwachten. Veel voorkomende doelgroepen zijn:

  • Kinderen (121)
  • Jongeren (66)
  • Mensen met een beperking (54)
  • Ouderen (37)
  • Studenten (41)

Tussen haakjes zie je hoeveel regelingen er voor dat zoekwoord zijn te vinden in de onze database. Sommige fondsen richten zich ook op kleinere en specifieke doelgroepen. Zo vind je bijvoorbeeld ook de zoekwoorden als daklozen, nieuwkomers, vrouwen, mantelzorgers en zieken.

oranje vinkje

Wat je krijgt: wat heeft je cliënt nodig?

Een ander verschil tussen de fondsen is wat voor een steun ze bieden en waarvoor. Terwijl sommige fondsen alleen materiële bijdragen leveren, geven anderen financiële steun voor specifieke doelen. Zorg dus dat wat het fonds kan bieden aansluit met de behoefte die je cliënt heeft. Steun voor of bij het volgende komt veel voor:

  • Huishoudelijke apparatuur (25)
  • Kleding (89)
  • Vakantie (25)
  • Vervoer (32)
  • Zorgkosten (39)

Verder kan er ook hulp gevonden worden voor bijvoorbeeld huisdieren, hulpmiddelen, muziekinstrumenten, verjaardagen, speelgoed en schoolspullen. Deze termen zijn ook terug te vinden in de zoekwoordenlijst.

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.