Nieuwe schoolspullen voor kinderen in armoede

Back to school! Het nieuwe schooljaar staat namelijk voor de deur. Het is dus de hoogste tijd om nieuwe schoolspullen aan te schaffen. Er zijn immers allerlei spullen nodig om naar school te gaan, zoals een agenda,schriften en soms zelfs een laptop. De aanschaf van nieuwe schoolspullen loopt dus al snel in de kosten. Steeds meer gezinnen kunnen deze kosten zelf niet meer dekken.

Nieuwe schoolspullen voor ieder kind

Het krijgen van nieuwe schoolspullen is dus niet voor elk kind vanzelfsprekend. Kinderen in armoede kunnen namelijk niet zorgeloos een leuke agenda uitkiezen in de winkel. Ook het bekostigen van de ouderbijdrage voor het schoolreisje kan lastig zijn voor minima gezinnen. Hierdoor kunnen kinderen in armoede niet deelnemen aan alle schoolactiviteiten. Waardoor hun schooltijd minder zorgeloos is.

Onze database bevat fondsen en initiatieven die minimagezinnen met schoolgaande kinderen ondersteunen. Zo kunnen deze kinderen toch nieuwe schoolspullen kopen of mee op schoolreisje. Zodat deze kinderen ook kunnen uitkijken naar een nieuw schooljaar. We lichten een paar regelingen voor je uit.

oranje vinkje

Stichting Kind Support Meppel

De stichting Kind Support Meppel vindt het belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen gaan. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook de kinderen die opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Kind Support Meppel is er speciaal voor deze gezinnen.

Budget: een financiële bijdrage of voucher voor de aanschaf van schoolspullen
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkje

Stichting Daantje

Stichting DAANtje is opgericht ter ondersteuning van pleegzorg, gezinshuizen en gezinnen in brede zin. DAANtje richt zich met name op gezinnen in de gemeente Barneveld. In veel gevallen hebben ouders van de kinderen niet de financiële middelen om overige kosten voor hun rekening te nemen. Voor dergelijke kosten kan DAANtje om een bijdrage gevraagd worden.

Budget: een financiële bijdrage voor de aanschaf van schoolspullen of een fiets
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

oranje vinkjeStichting Leergeld

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie, die haar hulpverlening lokaal heeft georganiseerd via autonome stichtingen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving

Budget: een financiële bijdrage voor de aanschaf van schoolspullen
Deadline: jaar rond

Log in en bekijk regeling >>  

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.