Actie Pepernoot van Kinderhulp – Pakjesavond voor iedereen

Het is weer bijna die tijd van het jaar. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de supermarkten liggen vol pepernoten en marsepein. Kinderen kijken vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas en naar pakjesavond. Voor 1 op de 12 kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeautje te krijgen van Sinterklaas.  Dit omdat het geld er simpelweg niet is.

In onze database staan een tiental fondsen en initiatieven die gezinnen helpen om tóch voor een cadeautje te zorgen op pakjesavond. Actie Pepernoot van Kinderhulp is er hier één van.  We lichten het fonds hieronder verder uit.

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

Het fonds biedt sinds 1959 financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar, voornamelijk op het gebied van ontwikkeling, ontspanning, basale en bijzondere zaken. Dit doen ze onvoorwaardelijk, vooral als een kind niet terecht kan bij andere fondsen of de gemeente. Actie Pepernoot is één van de manieren waarop Kinderhulp steun biedt. Met steun van de VriendenLoterij kunnen ze al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint bezorgen.

Wie kan aanvragen?

Ouders kunnen niet zelf een aanvraag indienen. Iemand die professioneel bij het gezin betrokken is kan dat wel, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, iemand van het wijkteam van de gemeente, jeugdhulp of de school of kerk. Zorg dus dat je op tijd een aanvraag doet voor je cliënt(en).

Criteria (samenvatting)

Kinderhulp is het fonds dat er altijd is, ook als andere voorzieningen niets kunnen betekenen. Kijk voorafgaand aan een aanvraag of voorzieningen zoals de gemeente of andere fondsen wellicht iets kan betekenen. Wanneer dat niet zo is, helpt Kinderhulp.

Budget: een cadeaubon om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken

Overige informatie

Actie Pepernoot

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.