Stichting Félice maakt verdrietig afscheid een beetje mooier

Fondsendatabase Armoede bouwt continue aan een database met fondsen die hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Speciaal voor diegenen die het financieel niet breed hebben, door ziekte of een beperking hoge kosten hebben of op een andere manier in een nare situatie terecht komen. (Schuld)hulpverleners, bewindvoerders, maatschappelijk werkers en bijvoorbeeld scholen kunnen hierop een abonnement nemen om hun cliënten/patiënten/studenten beter te helpen.

Af en toe lichten we één of meerdere fondsen uit onze database uit. Deze week: Stichting Félice.

Achtergrond van Stichting Félice

Félice werd op 1 september 2017 geboren in het Spaarne Gasthuis te Haarlem. Ze werd kort na haar geboorte ziek en vocht voor haar leven. Op 8 september 2017 is zij overleden. De ouders van Félice hadden geen uitvaartverzekering.

Dankzij de hulp van vrienden en de opa’s en oma’s van Félice, hebben haar ouders een geweldig afscheid kunnen organiseren. En daardoor kunnen Tim en Juliette zorgeloos verder bouwen aan een mooie toekomst. Een toekomst met Félice in hun hart.

Stichting Félice werd 7 november 2017 opgericht.

Doel

Ouders die hun kindje net verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Tijdens de zwangerschap denk je hier als ouder niet over na. Stichting Félice wil helpen bij dit afscheid en het mogelijk maken deze verdrietige tijd een beetje mooier te maken.
Dit doen ze door mooie extraatjes voor tijdens de uitvaart financieel te vergoeden. Bloemetjes, ballonnen, een bubbel om te proosten op het leven, maar ook een bijdrage voor de urn of het grafje.

Daarnaast kunnen ouders altijd kiezen uit een houten diertje of een naamslinger.

Wie kan aanvragen?

Ouders, familie, zorg- of hulpverleners en uitvaartorganisaties kunnen een aanvraag indienen.

Budget: vergoedingen tot een bedrag van € 100,-

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.