Gratis vakantie voor bijstandsgezinnen

In Nederland leven veel mensen in gezinnen met een inkomen op of onder de bijstandsnorm. Deze gezinnen kunnen niet gemakkelijk met vakantie. De Vakantiebank wil daar iets aan doen omdat iedereen zo af en toe eens een onbezorgde tijd verdient. Door een gratis vakantieweek aan te bieden wil De Vakantiebank zich dienstbaar maken voor de doelgroep.

Doel

De Vakantiebank

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm een week onbezorgde vakantie aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.

Wie kan aanvragen?

Aanmelding via voedselbank, kledingbank of via de website.

Criteria (samenvatting)

Er zijn 3 belangrijke punten waarop de aanvraag wordt beoordeeld.

  • Ben je de afgelopen vijf jaar niet op vakantie geweest
  • Jouw inkomsten liggen op of onder sociaal minimum
  • Jouw persoonlijk verhaal, je motivatie

Deze punten worden door De Vakantiebank beoordeeld. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, dan krijg je een vakantie aangeboden en kun je op vakantie.

Budget: een vakantie
Deadline: jaar rond

Overige informatie

De vakantiebank

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47 per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.