Energietoeslag voor mensen met een laag inkomen

De energiearmoede in Nederland neemt toe. Naar verwachting komen 700.000 gezinnen in de knel om hun energierekening te betalen. Verschillende gemeentes komen deze gezinnen financieel tegemoet met energietoeslag. We lichten twee regelingen voor je uit. Deze regelingen vind je terug in de Fondsendatabase Armoede.

Het dagelijks leven wordt duurder

In 2022 is het leven een stuk duurder geworden. Zo betaal je voor je dagelijkse boodschappen gemiddeld 11 procent meer. Ook de gasprijzen stijgen tot recordhoogte. Iedereen voelt deze prijsstijging in de portemonnee. Maar mensen met een laag inkomen worden extra hard geraakt. De hogere kosten maken het voor deze groep namelijk nog moeilijker om rond te komen. Daarbij maken ze vaak relatief meer kosten dan groepen met een hoger inkomen. Mensen met een laag inkomen wonen bijvoorbeeld vaker in slecht geïsoleerde huizen. Hierdoor valt hun gasrekening duurder uit.

Energietoeslag voor mensen met een laag inkomen

oranje vinkje

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam ondersteunt Rotterdammers met een laag inkomen bij het betalen van de stijgende energiekosten.

Budget: € 800,- per huishouden
Deadline: 31 december 2022

Bekijk de regeling >>

oranje vinkje

Westland geeft warmte

Dit initiatief ondersteunt burgers in Den Haag die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Mocht je zelf geld kunnen missen? Dan is het ook mogelijk om een donatie te doen! Zo help je mensen met een laag inkomen deze moeilijke periode door.

Budget: afhankelijk van het gedoneerde geld en het aantal aanvragers
Deadline: 1 juli 2022

Bekijk de regeling >>

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Google dan eens op ‘energietoeslag + jouw gemeente’. Meerdere gemeentes bieden namelijk zulke regelingen aan!

Zoek je fondsen en donaties voor jouw cliënt?

De Fondsendatabase Armoede is hét hulpmiddel voor hulpverlenders in het sociaal domein! Wil jij je cliënten beter helpen en ben je op zoek naar individuele fondsen en donaties voor mensen in armoede en kwetsbare situaties? Het lidmaatschap op de database geeft je toegang tot 600+ actuele regelingen die financiële steun of hulp in natura bieden voor individuele cliënten. Zo kun je altijd snel en handig zoeken naar een passende regeling voor jouw cliënt. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief met daarin het laatste fondsennieuws en uitgelichte thema’s. Lees hier meer over het lidmaatschap >>

Word lid voor € 47,- per jaar >>

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.